Persbericht

Maasdelta levert 1000ste energiezuinige woning op

Fotobijschrift 
v.l.n.r.: Ron de Wit, Vestigingsmanager van Maasdelta Hellevoetsluis, mevrouw en de heer Van Ham, Detlef Gerritse van Guis Totaalonderhoud en John Zuidmeer, Manager Vastgoed Beheer Maasdelta Groep.

Op 20 mei werd in Hellevoetsluis de 1000ste energiezuinige woning opgeleverd aan de bewoners, de heer en mevrouw Van Ham, in aanwezigheid van aannemer Guis Totaalonderhoud en vertegenwoordigers van Maasdelta Groep. De heer en mevrouw Van Ham kregen uit handen van vestigingsmanager Ron de Wit een cadeaubon en bloemen.
 
Energiebesparende maatregelen

De energiebesparende maatregelen omvatten in de meeste woningen de volgende werkzaamheden:
•    vloer-, gevel- en dakisolatie
•    mechanisch ventilatiesysteem
•    nieuwe cv-installatie
•    aanbrengen van HR++ glas

Achtergrond

Sinds 2010 investeert Maasdelta Groep fors in het energiezuiniger maken van haar woningen in Maassluis, Spijkenisse en Hellevoetsluis.
De prijzen van energie zijn door schaarste de afgelopen jaren flink gestegen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat er in huis zo min mogelijk energie wordt verbruikt.. Dit scheelt in de kosten, verhoogt het comfort in de woning en is bevorderlijk voor een beter milieu.

Energiebeleidsplan Maasdelta Groep

Maasdelta Groep heeft in haar energiebeleidsplan 2010-2019 de volgende doelstellingen opgenomen:
•    het energiezuiniger maken van de woningvoorraad met 20% in 10 jaar tijd
•    het beperken en beheersen van de woonlasten voor huurders door kwalitatieve woningverbeteringen
•    het leveren van een bijdrage aan de verlaging van CO2 uitstoot met 15%, te bereiken in 10 jaar

Een evaluatie van deze doelstellingen dit voorjaar heeft aangetoond dat Maasdelta ruimschoots op koers ligt en zoals het er nu voorstaat, deze doelstellingen gaat overtreffen.

Overigens, naast deze maatregelen uit het Energiebeleidsplan neemt Maasdelta Groep ook energiemaatregelen bij renovatieprojecten.

21 mei 2015